Поредната проба за банер

Всички новини

Новините от всички категории, в хронологичен ред

  Търсене в новините:
 
 
<< Предишна 1 2 38 9 1021 22 23 Следваща >>

Новини: НА ВНИМАНИЕТО НА ЛЕКАРИТЕ!

Излъчено от admin на 21-12-2021 12:07:47 EET

Уведомяваме Ви, че на основание  чл. 89, чл. 91 от КТ, и чл. 17, ал. 3 от Наредба   №1    от 22.01.2015 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването „МБАЛ-Шумен“ АД- гр. Шумен

 

ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТИТЕ

 

„Лекар, специализант по Кардиология“2 щатни бройки;

„Лекар, специализант по Нефрология“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Хирургия“3 щатни бройки;

„Лекар, специализант по Нервни болести“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Пневмология и фтизиатрия“2 щатни бройки;

„Лекар, специализант по Гастроентерология“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Неонатология“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Акушерство и гинекология“3 щатни бройки;

„Лекар, специализант по Анестезиология и интензивно лечение“3 щатни бройки;

„Лекар, специализант по Инфекциозни болести“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Педиатрия“2 щатни бройки;

„Лекар, специализант по Ортопедия и травматология“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Урология“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Образна диагностика“2 щатни бройки;

„Лекар, специализант по Вътрешни болести“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Клинична лаборатория“1 щатна бройка;

„Лекар, специализант по Обща и клинична патология“1 щатна бройка;

 

            Краен срок за подаване на документи 17.01.2022 г.

 

            Подробности относно изискванията към кандидатите и необходимите документи може да намерите на сайта на  „МБАЛ-Шумен“ АД.

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: На вниманието на родителите на деца от 5 до 11 години

Излъчено от admin на 20-12-2021 14:41:24 EET

Комитетът по лекарствените продукти за хуманната медицина (CHMP) към EMA препоръча разширяване на обхвата на показанието на ваксината срещу COVID-19 Comirnaty, като тя се включи за употреба при деца на възраст от 5 до 11 години. 

Първата доставка на ваксина Comirnaty, за обхващане на деца от 5 до 11 годишна възраст се очаква след 20.12.2021 г. и ще бъде във флакони от 10 дози. Ваксинацията ще се извършва във ВИП в област Шумен, след предварително записване, както следва:

 

- Имунизационен кабинет на МЦ „Свети Иван Рилски“ ООД в гр. Шумен, пл. „Възраждане“ №1 (Старата поликлиника, източен вход) всеки вторник от 09:00 ч. до 11:00 ч. и четвъртък от 14:00 ч. до 16:00 ч. след предварително записване всеки работен ден от 08:00 ч. до 16:00 ч. на телефон 054/800806.

 

- Имунизационен кабинет на ДКЦ І ООД в гр. Шумен, ул. "Цар Освободител" №100, източен вход, всеки вторник от 14:00 ч. до 16:00 ч. и четвъртък от 08:30 ч. до 10:30 ч. след предварително записване всеки работен ден от 13:00 ч. до 16:00 ч. на телефон 0895414747. Кабинетът ще започне да работи с деца от 5 до 11 г. от 04.01.2022 г.

 

Изтеглеге целия текст тук

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Класиране в конкурс за рисунка „Шарен свят без дим“ – 2021

Излъчено от admin на 06-12-2021 10:40:40 EET

Приключи конкурсът за рисунка по случай 18 ноември – Международния ден без тютюнопушене с мото: „Шарен свят без дим“.

69 рисунки на ученици от област Шумен са получени в Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен и Общински здравен център гр. Шумен до 30.11.2021 г., когато беше крайният срок за участие.

Според предварително обявеният регламент, с една или повече рисунки по темата, участват всички деца и ученици от област Шумен на възраст от 10 г. до 18 г., като са определени две възрастови групи -  I възрастова група – от 10 г. до 14 г. и II възрастова група – от 15 г. до 18 г.

Жури в състав, Петьо Стефанов - художник, асистент в ШУ „Еп. Константин Преславски“. Иглика Пенчева – психолог към Превантивно-информационен център и Димитринка Борисова – гл. инспектор в РЗИ – Шумен класираха следните участници:

Нататък ...

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: 1 декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН

Излъчено от admin на 29-11-2021 11:50:27 EET

Повече от три десетилетия светът живее с глобалното предизвикателство за справяне с епидемията, причинена от ХИВ.

След регистриране на първите случаи на синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН) в света през 1981 г., инфекцията с вируса на човешката имунна недостатъчност (ХИВ) се разрасна до пандемични размери.

За поредна година предстои отбелязването на 1-ви Декември, Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, който е началото на целогодишна кампания с акцент върху превенцията иинформираността на хората относно ХИВ-инфекцията.

Регионална здравна инспекция – Шумен реализира следните дейности по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН за 2021 г.:

·      Дискусия по темата ХИВ/СПИН между специалисти от Център за обществена подкрепа гр. Шумен, екип на Общински здравен център гр. Шумен и експерти на РЗИ – Шумен.

·      Беседи и презентации на тема: Рисково сексуално поведение в Комплекс за социални услуги Детелина гр. Шумен

Участие на специалисти от РЗИ – Шумен в надграждащи обучения за намаляване на стигмата и дискриминацията на хора живеещи с ХИВ/СПИН и уязвими групи, както и за провеждане на изследване и консултиране за ХИВ, хепатит В и С в Кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН.

Нататък ...

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември 2021 г.

Излъчено от admin на 22-11-2021 08:53:03 EET

И през 2021 г. мотото е „ПОМНИМ! ПОДКРЕПЯМЕ! ДЕЙСТВАМЕ!“

(REMEMBER! SUPPORT! ACT!)

На 26 октомври 2005 г. с резолюция е взето решение от Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември да се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

 

Тази година Световният ден е на 21 ноември 2021 г. и по традиция България отново се присъединява към събитията, които са в подкрепа на пострадалите при пътнотранспортни произшествия, както и на техните роднини и близки.

Последиците от всяко едно тежко пътнотранспортно произшествие не може да са измерими и заменими, когато засягат човешкия живот.

В световен мащаб човечеството търпи загуби, които не може да бъдат поправени, но усилията на семействата на пострадалите при пътните злополуки, държавните и местни органи са постоянни и бележат съществено развитие в областта на прилагането на мерки за ограничаване на този вид травматизъм. Акцентът продължава да е поставен върху паметта за фаталните събития, но и към силата на помощта и съпричастността, изразени с действия и вяра.

„Ние сме част от тази действителност и не спираме да търсим начини за намаляване на жертвите от пътнотранспортни инциденти. Поставят се и по-сериозни и амбициозни цели – за намаляване и дори достигане до нула на жертвите от пътни инциденти“ се казва в Обръщение на г-н Бойко Рашков, министър на вътрешните работи на Република България.

„Нека не забравяме, че само за една година (2020 г.) по пътищата на страната при 5 710 тежки катастрофи са загинали 463 и са ранени 7 121 човека. За десетте месеца на тази година при 5 046 тежки пътни инцидента, загиналите са 418, а ранените – 6 347.

Обръщам се към Вас с призив да се присъедините към Световния ден и да подкрепите своите близки и всички онези, които имат нужда от помощ вследствие на претърпяна травма от пътнотранспортно произшествие. Нека на 21 ноември отдадем своята почит към жертвите от катастрофи и се обединим в усилията си за съхраняване на човещкия живот. Нека хората, които ежедневно се движат по улиците и по пътищата, да се чувстват сигурни и да се връщат в края на деня живи и здрави при семействата си.“

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Международен ден без тютюнопушене „Да спечелим заедно: един месец без никотин!“

Излъчено от admin на 16-11-2021 14:59:07 EET

По традиция всеки трети четвъртък на месец ноември се отбелязва Международния ден без тютюнопушене.

Целта на инициативата е да призове всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, както и здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

За 2021 г. Международният ден без тютюнопушене се отбелязва на 18 ноември с мото на националната кампания: „Да спечелим заедно: един месец без никотин!“

Нататък ...

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Конкурс за рисунка „Шарен свят без дим“ – 2021

Излъчено от admin на 11-11-2021 09:48:25 EET

Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен и Общински здравен център (ОЗЦ) гр. Шумен за поредна година организират конкурс за рисунка по случай 18 ноември – Международния ден без тютюнопушене.

По традиция този ден се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември. Целта на инициативата е да призове всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, както и здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

По данни на Национален статистически институт, проследени за десетгодишен период от 2010 г. до 2019 г., в страната ни се наблюдава нарастване на потреблението на цигари средно на лице от домакинство, като за последната година показателят е най-висок - 733 цигари.

През последните години в европейските страни все по-популярни са електронните цигари и други сходни изпаряващи устройства, при които течността се превръща в аерозол (пара). Предварителните данни показват, че през 2019 г. в България едва 2.0% от лицата на възраст 15 и повече години използват такива устройства (всеки ден или понякога).

Тютюнопушенето сред децата остава все така сериозен и приоритетен проблем на общественото здраве в България.

Нататък ...

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: 7 ноември – Европейски ден на радона 2021 г.

Излъчено от admin на 05-11-2021 09:33:16 EET

Датата е определена от Европейската асоциация за радон (ERA) и се свързва с рождението на Мария Кюри. Целта на отбелязването на Европейски ден на радон е да се повиши осведомеността на населението, относно вредното въздействие на високите нива на радон, начините за провеждане на измервания на обемната активност на радон и прилагане на мерки за редуциране на нивата в закрити помещения на сгради.

Целият текст може да прочетете тук -> линк

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: СЪОБЩЕНИЕ

Излъчено от admin на 25-10-2021 16:48:29 EEST

Осигурени са безплатни антигенни тестове за изследване за COVID-19 за област Шумен

Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен информира, че до този момент е сключила Договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове с 4 лаборатории, които са включени в Националната здравно-информационна система за областта.

Това са лабораториите:

„Първа МДЛ“ ООД на адреси: гр. Шумен, ул. „Петър Делян“ № 11а.

„МДЛ Д-р Ноневи“ ООД с адрес: гр. Шумен, ул. „Любен Каравелов“ № 22

„Самостоятелна медико-диагностична лаборатория АВХОН за извънболнична специализирана медицинска помощ“ ЕООД с адрес: гр. Шумен, ул. Цар Освободител № 100 (приземен етаж на ДКЦ 1 – Шумен).

„Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Рамус“ ООД с адрес: гр. Шумен, ул. Цар Освободител № 120.

РЗИ – Шумен е създала необходимата организация и е в готовност да заяви и осигури  допълнителни количества безплатни антигенни тестове при необходимост, за да не се допусне недостиг за желаещите.

 

Важно: Антигенните тестове са безплатни за гражданите. Заплащане се извършва само за манипулацията, според цените на отделните лаборатории.

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: НА ВНИМАНИЕТО НА ЛЕКАРИТЕ!

Излъчено от admin на 19-10-2021 16:15:09 EEST

Уведомяваме Ви, че в РЗИ-Шумен от базите за обучение на територията на област Шумен са постъпилиследните

предложения за места за специализанти, финансирани от държавата (МФД)

за 2022 г.:

  1. „МБАЛ-ШУМЕН“ АД:

Акушерство и гинекология2 места

Анестезиология и интензивно лечение3 места

Инфекциозни болести1 място

Кардиология3 места

Неонатология 1 място

Нефрология1 място

Образна диагностика1 място

Обща и клинична патология 1 място

Ортопедия и травматология1 място

Педиатрия3 места

Пневмология и фтизиатрия1 място

Урология1 място

Хирургия3 места

  1. „КОЦ-ШУМЕН“ ЕООД: Не обявява свободни места за специализантиза МФД и платено обучение.
  1. „СБАЛК МАДАРА“ ЕАД: Обявява 1 свободно място за специалност Кардиология – платено обучение.
  1. АПИМП ЕТ „Д-Р МИЛЕН ЧОЛАКОВ – КЛИНИКА Д-Р ЧОЛАКОВИ“: Не е предоставила предложения за места за специализанти по Обща медицина за МФД или платено обучение.

Изпрати на приятел :: коментари 0


<< Предишна 1 2 38 9 1021 22 23 Следваща >>

Антикорупция

Актуално в сайта:

 Актуално

Ново!
сряда 29 март 2023 в 08:35 ч.


1. Информация за комуникация чрез Системата за сигурно електронно връчване приложение.

2. Препоръки за мерки срещу Коронавирус. Материалите са публикувани тук.

3. Оперативна информация за 12 -та седмица на 2023 год. в рубрика "Новини" - "Седмични бюлетини".

4. Седмична информация за качествата на питейната вода в град и област Шумен (12 -та седмица на 2023 год.)

Материалите са излъчени в секция "Обществено здраве", страница "Контрол на обектите с ОП" - "Контрол върху факторите на жизнената среда".

5. Информация за качествата на питейната вода в Област Шумен през месец Февруари на 2023 год.

Подробности в рубрика "Обществено здраве", подрубрика "Контрол на обектите с ОП" - "Контрол върху факторите на жизнената среда. Месечна информация за качествата на питейната вода в област Шумен".

6. Изградени ЛКК в област Шумен за 2023 год.
Списъците са публикувани в рубрика "Медицинска експертиза", подрубрика - "ЛКК".

7. За лекарите в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ и директорите на учебни заведения.
Указания във връзка с издаването на медицински бележки на ученици.

8. Отчет за "Заявления за достъп до обществена информация през 2021 год."
Отчет на постъпилите заявления за достъп до обществена информация по Закона за достъп до обществена информация в РЗИ - Шумен през 2021 год.

Препоръчително:

Национална линия за отказ от тютюнопушене

за нарушаване на изискванията на чл. 56 и чл. 56а от Закона за здравето, сигнализирайте на денонощен телефон:

054 800 718

Анонимна анкета

РЗИ - Шумен събира и анализира Вашите предложения, сигнали, похвали и оплаквания, с цел измерване удовлетвореността Ви от предоставените от нас административни услуги.

Посетители online: 002