Поредната проба за банер

Всички новини

Новините от всички категории, в хронологичен ред

  Търсене в новините:
 
 
<< Предишна 1 2 321 22 23 Следваща >>

Новини: Нова интернет страница на РЗИ - Шумен

Излъчено от admin на 02-05-2023 11:00:31 EEST

Регионална здравна инспекция - Шумен има новоизградена интернет страница с повече възможности и информация. Може да я достигнете на този адрес:

 

 https://rzi-shumen.egov.bg/

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: СЪОБЩЕНИЕ

Излъчено от admin на 02-05-2023 10:00:00 EEST

РЗИ Шумен създава следната организация за поставяне на ваксини срещу COVID-19 от 01.04.2023 г. в разкритите имунизационни кабинети:

1. Имунизационния кабинет на РЗИ Шумен на ул. „Калоян“ № 1 (до РУО Шумен) от 13:00 ч. до 15.00 ч. във вторник и от 10:00 ч. до 12:00 ч. в четвъртък

Ще се поставя ваксината на „Пфайзер“, „Модерна“ (след записване) и „Янсен“. 

За бустерна доза ще се прилага само адаптирана ваксина срещу COVID-19 - Comirnaty Original/Omicron BA.1 или ВА.4-5 или Spikevax (Модерна) Bivalent Original/Omicron BA.1. Бустерната доза с Модерна ще се постявя след предварително записване на телефони: 0895721066 и 054800719

За първична ваксинация се прилагат само иРНК ваксини срещу класическия вариант на SARS-Cov-2 или векторна ваксина на Янсен.

Ваксини срещу COVID-19 могат да се поставят и при общопрактикуващите лекари.

Желаещите да носят документ за самоличност и медицинска документация при хронични заболявания.

Имунизациите с ваксините за деца от 5 до 11 г. ще се извършват в имунизационния кабинет на РЗИ - Шумен след предварително записване на телефон: 054 800 719 и консулт с педиатър или ОПЛ.

Уведомяваме Ви, че РЗИ – Шумен разполага с ваксина срещу COVID-19 Valneva, съдържаща инактивирани (убити) цели вирусни частици от оригиналния щам SARS-CoV-2, които не могат да причинят заболяване.

Ваксината се препоръчва за употреба само при хора на възраст между 18 и 50 години.

Схемата на приложение на ваксината е двудозова с интервал от 28 дни между двете дози.

Желаещите лица могат да се имунизират в имунизационният кабинет на РЗИ - Шумен, след предварително записване на телефони: 0895721066 и 054800719

 МЗ одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на ваксини срещу COVID-19 за първична имунизация и за бустерна доза

 

 

Таблица за възможните ваксинационни схеми при ваксините срещу COVID-19

 

Информация за разпространението на COVID-19 в област Шумен за периода 24.04.2023 г. - 30.04.2023 г.

 

На вниманието на родителите на деца от 5 г. до 11 г.

 

 

Информация относно ваксините е налична в единен информационен портал за борба с разпространение на COVID-19

 

 

РЗИ – Шумен информира, че съгласно заповед на министъра на здравеопазването е определен 7-дневен срок на задължителна изолация в домашни условия или в лечебно заведение за болнична помощ на лицата, болни от и заразоносители на COVID-19.

5-дневен е срокът на задължителна карантина на лицата, които са определени като близки контактни на болни от COVID-19по време на епидемиологичното проучване.

Промените в срока на задължителната изолация или карантина влизат в сила от 18.08.2022 г. (четвъртък).

Издадените към тази дата предписания за поставяне под задължителна изолация и задължителна карантина, чиито срок не е изтекъл, се отменят от директора на РЗИ или оправомощено от него лице след изтичане на определените съответно 7-дневни или 5-дневни срокове.

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: ОБЯВЛЕНИЕ

Излъчено от admin на 19-04-2023 08:50:58 EEST

Регионална здравна инспекция - Шумен обявява конкурс за длъжността "Инспектор" в отдел "Противоепидемичен контрол", дирекция "Надзор на заразните болести"

Обявление за конкурса за длъжността Старши инспектор 

Заявление за участие в конкурс 

Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДС  

Списък с нормативни документи 

Повече за конкурса на новият ни сайт тук

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: „Детска приказка за здравето“ – конкурс за рисунка за деца от детските градини в гр. Шумен

Излъчено от admin на 07-04-2023 09:17:19 EEST

Регионална здравна инспекция – Шумен отправя покана към децата от детските градини в града да създадем детска приказка за здравето в картини.

Конкурсът започва на 7 април – Световен ден на здравето.

За участие ще се приемат колективни рисунки от детската градина. Всяко детско заведение може да участва с една картина.

Задължително изискване е размерът на колективната рисунка на децата да е 70 см/100 см (лист кадастрон – бял или цветен).

Техниката и пособията за рисуване са по желание на малките художници.

Целта на конкурса е чрез рисунките си, децата на Шумен да изразят своите послания за здравословен начин на живот, както и да ангажират общественото внимание към здравето на децата.

Подтемите, които могат да бъдат изразени в рисунките са разходките в природата, двигателна активност, чиста околна среда, здравословен модел на хранене и др.

Организаторът от своя страна ще събере рисунките на децата и по този начин заедно ще създадем приказка за здравето в картини.

Крайният срок за представяне на творбите е 30 април 2023 г.

РЗИ – Шумен ще отличи трите най-оригинални колективни картини на децата от Шумен.

 

За допълнителна информация:РЗИ – Шумен на тел. 054/800 717 или 0882607383

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: 7 април – Световен ден на здравето

Излъчено от admin на 05-04-2023 16:04:37 EEST

С разнообразни инициативи в работната седмица от 3 до 7 април ще премине тазгодишната кампания на Регионална здравна инспекция – Шумен като част от глобалната инициатива по повод честването на Световния ден на здравето.

 На 4 април в залата на здравната инспекция се проведе работна среща с  медицинските специалисти от училищата в град Шумен, на която бяха представени данни и от Анализа на здравословното състояние на децата и учениците в областта за изминалата учебна година, изготвен от РЗИ – Шумен по предоставените ѝданни от специалистите, работещи в здравните кабинети в детските градини и училищата.

В навечерието на Деня на здравето завършва и пилотният проект на РЗИ – Шумен и ДГ „Братя Грим“ гр. Шумен. Съвместната инициатива „Здравна поща“ стартира на 1 ноември 2022 г., като целта беше обединяване и разширяване възможностите за усвояване от децата на знания и опит за здравословен начин на живот. Здравните инспектори отправиха шест предизвикателства към децата в областта на здравословното хранене, двигателната активност, затвърждаването на хигиенни навици, спазването на правилен и балансиран дневен режим. Децата се справиха бързо, показаха знания и получихме отговорите им с рисунки и песни.

В рамките на кампанията по повод Световния ден на здравето, на 7 април от 13,30 ч. ще се проведе и спортно състезание между учениците в VIиVIIклас на СУ „Трайко Симеонов“ гр. Шумен под мото: „Спортът е здраве“.

Новата инициатива на РЗИ – Шумен е покана към детските градини в града. От 7 април т.г. стартира конкурс „Детска приказка за здравето“ за колективна картина изработена от децата. За съставянето ѝочакваме децата от градината, която ще участва да нарисуват своя колективна картина за здравето (регламентът за конкурса ще бъде публикуван допълнително на официалния сайт на РЗИ – Шумен https://rzi-shumen.egov.bg).

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАБОТЕЩИ ЛКК В ОБЛАСТ ШУМЕН ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ 2023 г.

Излъчено от admin на 04-04-2023 09:00:00 EEST

ОБНОВЕНА

РАБОТЕЩИ ОБЩИ И СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЛКК 

 

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Информация за качествата на водата от местните водоизточници в гр. Нови пазар

Излъчено от admin на 28-03-2023 15:34:15 EEST

При извършеното пробонабиране на 20.03.2023 г. и проведения лабораторен контрол на водата от два местни водоизточника в гр. Нови пазар бяха получени следните резултати:

- по всички изследвани показатели отговаря водата от чешмата „Али Чобан“;

- с отклонения по микробиологични показатели и с наднормено съдържание на нитрати е водата от чешма „Бялата чешма“. Водата от тази чешма не следва да се ползва за пиене.

Обръщаме Ви внимание, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Информация за качествата на водата от местните водоизточници в гр. Велики Преслав

Излъчено от admin на 28-03-2023 15:10:00 EEST

При извършеното пробонабиране на 21.03.2023 г. и проведения лабораторен контрол на водата от седем местни водоизточника в гр. Велики Преслав бяха получени следните резултати:

- по всички изследвани показатели отговаря водата от чешмите: „Тунела“, „Кюнтя“, до ВиК и по пътя от гр. Велики Преслав за с. Драгоево;

- с отклонения по микробиологични показатели е водата от чешма „Радула“ и от новата чешма до „Тунела“ по път I-7. Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене;

- с наднормено съдържание на нитрати е водата от чешма „Горна“ в кв. „Кирково“. Водата от тази чешма да не се ползва за пиене от малки деца.

Обръщаме Ви внимание, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата 20 – 24 март 2023 г.

Излъчено от admin на 27-03-2023 10:10:55 EEST

Две жени и един мъж сасе възползвали от възможността за безплатни прегледи за риска от заболяване от туберкулоза в рамкитена кампанията на РЗИ – Шумен и МБАЛ– Шумен „Седмица на отворените врати“, която се проведе през изминалата седмица. Желаещите да се изследват са на възраст от 12 г. до 47 г.

Няма регистрирани случаи на туберкулоза и латентна туберкулозна инфекция.На лицата е проведен туберкулинов кожен тест (ТКТ) на Манту, като не е необходимо да се извършват допълнителни изследвания.

Прегледите се проведоха в III Вътрешно отделение на МБАЛ– Шумен с адрес в гр. Нови пазар в периода от 20до 24 март 2023 г., като инициативата бешепо повод Световния ден за борба с туберкулозата – 24 март.

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕДЕН КОНКУРС

Излъчено от admin на 24-03-2023 16:36:39 EET

Комисията назначена със заповед № РД-02-19/08.03.2023 г. на директора на РЗИ – Шумен за провеждане на конкурса за длъжността „Старши инспектор“ в отдел „Държавен здравен контрол“, дирекция „Обществено здраве“ класира кандидатите за длъжността старши инспектор в отдел „ДЗК“, дирекция „ОЗ” в следния ред:

1. Марина Сашева Димитрова – 211,35 т.

2. Искра Йорданова Илиева– 190,15 т.

Изпрати на приятел :: коментари 0


<< Предишна 1 2 321 22 23 Следваща >>

Антикорупция

Актуално в сайта:

 Актуално

Ново!
сряда 29 март 2023 в 08:35 ч.


1. Информация за комуникация чрез Системата за сигурно електронно връчване приложение.

2. Препоръки за мерки срещу Коронавирус. Материалите са публикувани тук.

3. Оперативна информация за 12 -та седмица на 2023 год. в рубрика "Новини" - "Седмични бюлетини".

4. Седмична информация за качествата на питейната вода в град и област Шумен (12 -та седмица на 2023 год.)

Материалите са излъчени в секция "Обществено здраве", страница "Контрол на обектите с ОП" - "Контрол върху факторите на жизнената среда".

5. Информация за качествата на питейната вода в Област Шумен през месец Февруари на 2023 год.

Подробности в рубрика "Обществено здраве", подрубрика "Контрол на обектите с ОП" - "Контрол върху факторите на жизнената среда. Месечна информация за качествата на питейната вода в област Шумен".

6. Изградени ЛКК в област Шумен за 2023 год.
Списъците са публикувани в рубрика "Медицинска експертиза", подрубрика - "ЛКК".

7. За лекарите в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ и директорите на учебни заведения.
Указания във връзка с издаването на медицински бележки на ученици.

8. Отчет за "Заявления за достъп до обществена информация през 2021 год."
Отчет на постъпилите заявления за достъп до обществена информация по Закона за достъп до обществена информация в РЗИ - Шумен през 2021 год.

Препоръчително:

Национална линия за отказ от тютюнопушене

за нарушаване на изискванията на чл. 56 и чл. 56а от Закона за здравето, сигнализирайте на денонощен телефон:

054 800 718

Анонимна анкета

РЗИ - Шумен събира и анализира Вашите предложения, сигнали, похвали и оплаквания, с цел измерване удовлетвореността Ви от предоставените от нас административни услуги.

Посетители online: 004